kronika_ptacka_na_klicek_murakamiPo Velkém knižním čtvrtku tu opět máme knižní akci, tentokrát dokonce s 22 novinkami. I v tomto případě je skutečně z čeho vybírat. Knihománie začíná dnes, 22. října a potrvá do 22. listopadu 2014. Na čtenáře čeká nový Jeffery Deaver, Iva Pekárková nebo také Tajemné příběhy Čtyřlístku 1997.

Stejně jako loni je netrpělivě očekávána novinka od japonského spisovatele Haruki Murakamiho, román „Kronika ptáčka na klíček“. Detektivní příběh se odehrává na hranici mezi realitou, sny a vzpomínkami. Zajímavým titulem by mohlo být i „Manželovo tajemství“ od australské autorky Liane Moriarty. Kniha se v USA hned druhý týden po vydání vyhoupla na 1. místo prestižního žebříčku nejprodávanějších knih deníku The New York Times.
podpis_vsech_veci_gilbertovaJaká bude novinka Podpis všech věcí od Elizabeth Gilbertové, autorky úspěšného románu „Jíst, meditovat, milovat“? V neobyčejném příběhu zahrnujícím většinu 19. století se vypráví o botanice, zámořských plavbách, ale i o touze.
Milovníky krimi by mohl zaujmout Jeffery Deaver s novým případem ochrnutého vyšetřovatele Lincolna Rhyma (Sběratel kůží) nebo Graham Masterton s temným thrillerem z irského Corku (Bílé kosti).
Českou literární scénu zastupuje v novém dokonce už 11. vydání Zdeněk Jirotka s jeho neuvěřitelným Saturninem v knize s ilustracemi Adolfa Borna nebo autobiografie spisovatele a písničkáře Josefa saturnin_zdenek_jirotkaFouska. Vedle již zmiňovaného Čtyřlístku se děti mohou těšit na knihu pohádek od Jiřího Žáčka.

Mimochodem, pokud byste měli dnes (22.10.) v Praze chvíli času, od 17 hodin se Paláci knih Luxor bude konat křest nového vydání slavné humoristické knihy Zdeňka Jirotky „Saturnin”, kterou osobně představí její ilustrátor pan Adolf Born. Knihu pokřtí Oldřich Vízner neboli filmový Saturnin.

Zpátky k široké nabídce Knihománie, ve které nechybí ani nezbytně kuchařky. Ať už se jedná o rychlé recepty Romana Vaňka nebo první kuchařka blogerky Koko.
V poučení-chtivých možná vzbudí zájem encyklopedie hudby, případně komplexní rodinná encyklopedie „Vědomosti v kostce“.

Máte už svůj tip?
Nyní přehledně:

Jeffery Deaver: Sběratel kůží
James Rollins, Rebecca Cantrellová: Nevinná krev
Graham Masterton: Bílé kosti
Haruki Murakami: Kronika ptáčka na klíček
Iva Pekárková: Beton
Brizzi Fausto: 100 dní štěstí
Táňa Keleová-Vasilková: Manželky
Liane Moriarty: Manželovo tajemství
Elizabeth Gilbertová: Podpis všech věcí
Jonas Jonasson: Stařík + Analfabetka
Zdeněk Jirotka: Saturnin – 11. vydání s ilustracemi Adolfa Borna
Josef Fousek: Fouskův svět
Strunecká Anna, Prof. RNDr., DrSc: Babské rady
PharmDr. Monika Kopřivová: Maminko, vyprávěj o vaření
Roman Vaněk: Snadno a rychle
Veronika Kokešová: Menu podle Koko
kolektiv: Hudba. Kompletní obrazové dějiny
kolektiv: Vědomosti v kostce
Duy Nguyen: Svět origami
John Green: Papírová města
Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček: Tajemné příběhy Čtyřlístku 1997
Jiří Žáček: Chytré pohádky pro malé rozumbrady

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: