Odstěhovat se z milované Prahy a začít nečekaně nový život v zemi, jejímž jazykem ani nemluvíte. Bláznovství? Autorce knihy Dům v Bretani se tak zprvu také zdálo, ale postupně objevila krásy nového domova a našla i novou lásku. Příběh Marty Davouze vychází v knižní i audioknižní podobě.

Dům v Bretani - knihaMarta se ve zralém věku rozvedla a využila nabídky svého bývalého manžela, který jí koupil dům v odlehlém koutu Bretaně. Odhodlaně a za pomoci rozličných přátel se vrhla do dobrodružství a podlehla volání srdce po novém, druhém životě. Zvlášť silně se její srdce ozvalo, když jí do cesty vstoupila láska na první pohled, námořník Jöel.

Dům v Bretani, vydaný nakladatelstvím Mladá Fronta, není souvislým románem, ale spíše jakousi sbírkou povídek či fejetonů. Barvité, vínem, čerstvým větrem i mořem vonící vyprávění zaujme všechny, kteří někdy zatoužili objevit neprobádaný svět, vyzkoušet hranice svých možností či jen zažít dobrodružství.

Marta Davouze líčí vtipně a s nadhledem příhody s opravami domu, cestováním, prvními neohrabanými krůčky k novému vztahu, ale i zcela obyčejné každodenní starosti. Dům v Bretani lze bez ostychu přirovnat k Roku v Provenci Petera Mayleho. Stejně jako u Mayleho se vám i u této knihy rozlije libý úsměv na tváři a teplo v srdci.

Dům v bretani - audioDalší rozměr dala příjemně ubíhajícímu vyprávění audiopodoba v podání herečky Daniely Kolářové. Kolářová vtiskla Domu v Bretani klid, rozvahu a posluchačům poskytla možnost příběh prožít ještě intenzivněji. Nenuceně vtáhne do děje a nechá vás bez dechu sledovat vzlety i pády dámy, která se nebála začít znovu.

Život přináší různá překvapení a takovým milým překvapením je rozhodně i povedený Dům v Bretani.

www.mf.cz
www.audiolibrix.cz

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: