V záplavě nových muzikálů je tu návrat ke klasické operetě! A kde jinde než na prknech divadla, které si operetami udělalo jméno… 

Nejslavnější operetní dílo skladatele Franze Lehára Veselá vdova se vrací do Hudebního divadla Karlín po 30 letech, a to v plné parádě. Ve spolupráci s plzeňským Divadlem J. K. Tyla se tu na jevišti rozehrává velkolepá podívaná, plná nádherných kostýmů, krásných melodií a znělých hlasů. 

Velkorysá výprava poskytuje dojem pařížských salonů a plesových sálů, kde se schází smetánka okolo velvyslance jakéhosi knížectví. Ten, aby jeho vlast nezbankrotovala, chce po svém atašé, hraběti Daniloviči, aby „klofnul” bohatou vdovu Glawari, která zdědila miliony. Excelence ale netuší, že Danilo už Hannu zná z dřívějška a že to jejich plány zkomplikuje. Značnou komplikaci také způsobí vějíř velvyslancovy ženy Valencie, který popsal svým vzkazem její ctitel. Žena se však návrhům brání a vějíř mění majitele napříč smetánkou… 

V roli veselé vdovy září Gabriela Kopperová, které zdatně sekunduje Martin Štolba jako hrabě Danilo. Velvyslanec (Pavel Klečka) a jeho pobočník (Dalibor Tolaš) mají ve hře především komickou úlohu, na rozdíl od rozmarné Valencie, kterou s přehledem zpívá Michaela Nosková. Pavla Břínková v roli její koketní matky je jistotou Karlína, snad žádná zpěvohra se bez ní neobejde. 

Pěvecký a taneční sbor skvěle zaplňuje jeviště v krásných plesových scénách – nemluvě o třetím dějství. Jeden pán ve foyer upřímně připustil, že přišel do divadla hlavně kvůli němu – scéně z kabaretu U Maxima. Grizetky, kankánové tanečnice a jejich svižný tanec jsou vrcholem celé hry. 

Rozverný příběh o lásce a milionech připomene staré časy, kdy návštěvy operety patřily k bontonu.

Plzeňská premiéra se uskuteční 2. února 2019.

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: