Vrba mlátička, mozkomorové, bazilišek, Paní Norrisová či sova Hedvika. Co vám vytane na mysli při vyslovení těchto jmen? Správně, jedná se o stvoření ze světa Harryho Pottera, jejž v život uvedla britská autorka J. K. Rowlingová. Nyní si můžete všechny zvláštní a neobvyklé tvory připomenout s knihou Bestiář Harryho Pottera.

bestiar-harryho-potteraObsáhlá obrazová publikace z nakladatelství Slovart rozhodně zahřeje u srdce každého milovníka Harryho Pottera. Dobré i zlé bestie jsou rozděleny podle druhu, úkolu či místa pobytu. Své místo v Bestiáři Harryho Pottera si tak našli všichni zpočátku jmenovaní a celá řada dalších.

Autorka Jody Revensonová sestavila pozoruhodnou encyklopedii roztodivných stvoření, která se objevila v osmi filmových pokračováních Harryho Pottera. Všem vědění chtivým mudlům nabízí skvělou směs autentických fotografií z filmů, ilustrací, studií a původních návrhů výtvarníků i jiných tvůrců. K tomu přidává celou řadu filmových vzpomínek, citátů a zákulisních informací. U každého tvora najdete rovněž charakteristiku, díl, v němž se vyskytoval, různé technické i jiné zajímavosti a v neposlední řadě také citaci popisu tvora z příslušné knihy.

Bestiář Harryho Pottera zve k dobrodružné výpravě do tajů zvířecí a rostlinné říše a dává možnost nahlédnout pod pokličku filmařského umění. Směle se vydejte do světa Harryho Pottera, zavzpomínejte na všechny filmy, a především se nechte okouzlit krásou fantazie.

Kniha by se měla hrdě zařadit vedle všech dílů potterovské ságy, protože dokonale dokresluje příběhy vyprávěné J. K. Rowlingovou.

bestiar-harryho-pottera-01
BESTIÁŘ HARRYHO POTTERA, Jody Revensonová
Vydalo nakladatelství Slovart, v roce 2015
www.slovart.cz

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: