13. Pražská muzejní noc letos proběhne v sobotu 11. června 2016 má právě v provozu webové stránky. Milovníci nočního maratonu po pražských muzeích mohou už pátrat na adrese www.prazskamuzejninoc.cz po informacích o zapojených objektech a jejich programu. Aktuality a zajímavosti ze zákulisí akce je možné sledovat na Facebooku.

Colloredo-Mansfeldský palác. Foto: www.prazskamuzejninoc.cz
Colloredo-Mansfeldský palác. Foto: www.prazskamuzejninoc.cz

Letošní ročník nabízí celkem 80 objektů, které pro ně zpřístupní 52 institucí. Mezi letošní nováčky patří Český rozhlas, Galerie Lucerna – Prostor pro současné umění, Galerie Věda a umění AV ČR, Národní památník hrdinů heydrichiády, Slovenský dom v Prahe a Univerzita Karlova v Praze – historické sídlo Karolinum.

Také v tomto roce chystají zapojená muzea bohatý doprovodný program, ve kterém nebudou chybět komentované prohlídky, koncerty, filmové projekce, divadelní představení, přednášky, workshopy, výtvarné dílny a mnoho dalších akcí. Řada zajímavých aktivit je připravena i pro nejmenší.

Faustův dům. Foto: www.prazskamuzejninoc.cz
Faustův dům. Foto: www.prazskamuzejninoc.cz

Opět si můžete vytvořit vlastní program prostřednictvím aplikace Moje noc. Nová záložka Muzea a galerie 2016 umožňuje návštěvníkům vytvořit si přehled preferovaných muzeí přímo v rámci prohlížení seznamu zapojených objektů.

Webové stránky jsou dostupné také v mobilní verzi na adrese m.prazskamuzejninoc.cz

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: