Procházka lesem uklidňuje nervy a zbystřuje všechny smysly. Dokážete ale zodpovědět zvídavým mláďatům na jejich početné a všetečné otázky? Magdalena Wagnerová přichází s knihou Malý lesní průvodce, která na bezpočet dotazů odpoví.

maly-lesni-pruvodceKdyž se někde shromáždí hodně stromů, říká se tomu les a většinou je tam božský klid. V knize Malý lesní průvodce z nakladatelství JaS se les jmenuje Modrozelený, je plný roztodivných obyvatel a najdete ho (prý) v Jižních Čechách.

Autorka Magdalena Wagnerová malým i velkým čtenářům ve své něžné knížce představuje jednotlivé obyvatele Modrozeleného lesa pěkně zblízka. Víte například, kde se v lese bere mech a kapradí a kam se vydat hledat bludičky? Každé malé dítě ví, že v takovém lese žijí brouci, myšky, jeleni a srnky, liška, jezevec i vever. Cože? Vy nevíte, kdo je vever? I to prozradí Malý lesní průvodce. Kňour, slunéčko sedmitečné i šiška vypoví svůj příběh, aby dětem prozradili vše, co je kdy o lese zajímalo.

Pan hajný Josef Hrozný vůbec hrozný není, vever sbírá a počítá lískové oříšky na zimu, mech a kapradí tiše šumí, hejkal hejká na lesy a trpaslíci opatrují stromy i houby. A vy se po přečtení knížky vydejte s dětmi taky do lesa, i když nebude právě modrozelený. Když budete hodně pozorní a tiší, možná je tam všechny potkáte.

MALÝ LESNÍ PRŮVODCE, Magdalena Wagnerová
Vydalo nakladatelství JaS, v roce 2015
www.jasknihy.cz

maly-lesni-pruvodce-ukazka

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: