Krotitelé duchů jedou na vlně nostalgie i moderní doby. Měly by mít spíš podnázev „Nová generace“.

Foto: Falcon

Švorcová rodinka zdědí rozpadlou faru někde v Oklahomě, a protože nic jiného nevlastní, jedou tam. Až na místě zjistí, že děda byl místní podivín, kterému se všichni smáli. Odsunutá děcka si ale v novém působišti najdou své cíle: patnáctiletý kluk se zabouchne do místní krásky, zatímco jeho mladší sestra Phoebe spolu s pošukem Podcastem začnou vědecky zkoumat dědovu pozůstalost. A přijdou na to, že byl Egon Splenger, jeden z legendárních Krotitelů duchů.

Vítejte ve světě, kde obsah předchozích filmů nebyl „jen jako“, ale skutečnost. Moderní děti, odkojené internetem, už to vnímají jako městskou legendu (co je starší než oni samy, už není reálné), když ale najdou na Youtube staré „reportáže“, uvěří. A brzy pochopí, že děda tady uprostřed totálního Zapadákova držel stráž, chránil svět před pohromou…

Nevím jistě, pro koho je tenhle film určený. Hlavním hrdinům ještě nebylo ani šestnáct, takže to lehce připomíná hrané Scooby Doo. Ale jsou tu všechny ty odkazy na klasické filmy, a pak taky fórky cynické matky a učitele s tváří Paula Rudda, které zachytí spíš dospělí…

Na začátku jsem se bála, že se míjím s cílovou skupinou, pak mě ale příběh vtáhl, bavila jsem se, trochu se bála, i na dojetí došlo… (a nemůžu se zbavit dojmu, že zlé bezpohlavní božstvo hrála Hana Holišová, tak výraznou bradu má vážně málokdo… Nakonec to ale byla Olivia Wild…).

Originální název: Ghostbusters: Afterlife
USA, 2021, 124 min
Režie: Jason Reitman
Scénář: Jason Reitman, Gil Kenan
Kamera: Eric Steelberg
Hudba: Rob Simonsen
Hrají: Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Logan Kim, Celeste O’Connor, Carrie Coon, Paul Rudd, Bokeem Woodbine, Marlon Kazadi, Sydney Mae Diaz, Paulina Alexis, (více)

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: