Lucia Švorcová pro nás připravila už několik tipů na chutné snídaně. V té dnešní se nechala inspirovat receptem na tvarohové lívance od Smoothcooking. Doplnila ho porcí ovoce, která v dnešních šedivých dnech dodává dávku svěžesti.

Foto: Lucia Švorcová

Budeme potřebovat:
250 g měkkého tvarohu
250 ml mléka
2 vajíčka
200 g hladké mouky
2 lžíce vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva
skořicový cukr
ovoce dle chuti (např. maliny, borůvky, ostružiny, banán)
jogurt
med nebo javorový sirup
nasekané pistácie
čerstvá máta nebo meduňka na ozdobení

Do hluboké nádoby, nejlépe od tyčového mixéru, dáme tvaroh, mléko, vajíčka, hladkou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vše důkladně prošleháme dohladka. Těsto by mělo být husté. Na pánvi nebo v lívanečníku z něj smažíme na mírném ohni lívance. Ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.
Podáváme s ovocem dle chuti, jogurtem, medem nebo javorovým sirupem, posypané nasekanými pistáciemi a ozdobené mátou či meduňkou.

Můžete se podívat i na další tipy na Instagramu autorky.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: