Don Miguel Ruiz je českému čtenáři velmi dobře známý prostřednictvím bestselleru Čtyři dohody. Titul, kterého se po celém světě prodalo více než více než 7 milionů, oslovil i české čtenáře. Navíc inspiroval Jaroslava Duška k realizaci stejnojmenného divadelního představení.

Don-Miguel-Ruiz-toltecke-umeni-zivota-a-smrtiVe světové premiéře pouze u nás vyjde nová kniha Toltécké umění života a smrti. K Donu Miguelu Ruizovi se tentokrát přidala jako autorka Barbara Emrys. Knihu vydá exkluzivně nakladatelství  HarperCollins Polska ve středu 16. září. V anglické verzi vyjde v USA až na konci října. Knihu vydává exkluzivně nakladatelství  HarperCollins Polska.

„Naslouchejte, vizte a mějte odvahu změnit svůj svět. Záleží jen na vás.“
Don Miguel Ruiz

V roce 2002 prodělal don Miguel Ruiz těžký infarkt, po němž strávil devět týdnů v kómatu. Kniha Toltécké umění života a smrti je svědectvím o niterné pouti, již podnikl na pomezí života a smrti, a o duchovních objevech, k nimž na této cestě dospěl. Zatímco jeho tělo leží v bezvědomí, don Miguel Ruiz sní o lidech, myšlenkách a událostech, které formovaly jeho osobnost a jeho nevšední přístup k životu a smrti – k energii a hmotě.

Toltécké umění života a smrti nechává čtenáře nahlédnout do mysli duchovního mistra a s bezpříkladnou otevřeností vykresluje jeho osobní vývoj. V románu, který je završením celoživotního učení, don Miguel Ruiz odhaluje nejskrytější zákoutí své mysli a svého srdce a prizmatem svých zkušeností objasňuje hlubší rozměry toltéckého umění vědomí a transformace.

Don Miguel zakládá své metody na selském rozumu a představuje je srozumitelným jazykem, který jeho učení – a univerzální poselství v něm obsažené – činí široce přístupným. Učení dona Miguela je jednoduché, praktické a uvedeno do praxe může i v malých dávkách změnit člověku život.

„Láska, smrt, tragédie, pyramidy, šamani a nezapomenutelná duchovní cesta – to vše najdete v tomto úžasném příběhu. Ale především vám utkví v paměti nový způsob nazírání na život, skrze nějž budete nahlížet na svůj vlastní vnitřní svět.“ 
Dr. Joe Dispenza, autor ze seznamu bestsellerů podle deníku New York Times, chiropraktik , který píše o duchovních rozvoji a osobním růstu.

Do češtiny Toltécké umění života a smrti přeložil Kamil Pinta (The Toltec Art of Life and Death/ El Arte Tolteca de la Vida y la Muerte). Pevná vazba s přebalem, formát: 148 x 200, 352 str., 349 Kč

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: