Ella Woodward je britská blogerka, která díky změně jídelníčku dokázala zvítězit nad chorobou podle lékařů nevyléčitelnou.

meloun-005Z její inspirativní knihy Lahodně s Ellou (Dobrovský v edici Omega, 2015) dnes vybíráme osvěžující šťávy, které budou chutnat nejen v dnešních parných dnech.

Šťáva z melounu, okurky a máty

1 velký plátek melounu (600 g včetně slupky)
1 okurka
hrstka čerstvé máty

Dužinu melounu odřízneme od slupky a vyždímáme v odšťavňovači spolu s okurkou a mátou. Protože se do šťávy dostanou i jádra z melounu, je nutné šťávu občas přecedit.

Ananasovo-okurkovo-zázvorová šťáva

1 větší okurka
300 g plátek ananasu2-3 cm čerstvého zázvoru

Odšťavníme a můžeme servírovat.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: