Vadí vám deštivé dny a dlouhé večery? Můžete se rozhodnout pro pohodový čas při poslechu příběhů z CD. Tentokrát jsme pro vás vybrali.

3d_kreutzerova_sonataTympanum přináší posluchačům Kreutzerovu sonátu od Lva Nikolajeviče Tolstého s podtitulem „Vášeň je krutá. Hudba je věčná.” jako audioknihu.
Povídka o kruté žárlivosti, jež bortí manželství, je zároveň povídkou o hlubokém rozvratu mezi dvěma lidmi, kteří se kdysi hluboce milovali. Ve svých otázkách, které jsou zde představeny v šokující nahotě – po vztahu mezi čistotou a silnou fyzickou vášní, po vztahu muže a ženy – nepřestane být pravděpodobně nikdy aktuální.
Už v roce 1890, kdy vyšla, způsobila senzaci, která v kulturních dějinách neměla obdoby. Tehdy ji znali všichni. Že syrová, sugestivní a šokující „sexuální novela” je také dnes velmi zajímavou, se můžete přesvědčit v ukázce. Audioknihu v původní délce (3h 10 min.) bravurně namluvil Ladislav Mrkvička.

Maigret 4x potřetíRadioservis tentokrát pro posluchače připravil třetí kolekci čtyř příběhů komisaře Maigreta od Georgese Simenona 4x komisař Maigret (potřetí) v hlavní roli s Rudolfem Hrušínským st., který by se v pátek 17. října dožil 94 let.
Jeden z nejplodnějších autorů 20. století napsal 400 románů a 1000 povídek. Těch,  ve kterých vystupuje dobrácký komisař Maigret je 84 románů a 136 povídek. Shodou okolností byla role komisaře Maigreta poslední, se kterou se Rudolf Hrušínský v rozhlase rozloučil.
Kolekce obsahuje případy Maigret a mrtvá dívka, Maigret a případ Nahour, Přístav v mlze, Maigret chystá léčku. Nahrávky Českého rozhlasu pocházejí z let 1970-1991.

Zdroj: TZ Tympanum a Radioservis

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: