Viola získává v dědictví vinice, aniž by tušila, co všechno jí takový nečekaný dar způsobí. Román oblíbené autorky Markéty Harasimové Poháry touhy, který je plný pikantností, vůní a tajemna, přivádí čtenáře do prostředí moravských vinic, kde na hlavní postavu čeká spousta příjemného, ale také chvíle plné strachu a beznaděje.

Bublají dávná tajemství i současné vášně

Rodinná tajemství připraví Viole překvapení, když se jako dospělá ocitá na dramatické životní křižovatce. Právě nečekaná závěť dědečka pro ni představuje vítané východisko. Viola nemá o vinaření ani potuchy, ale vzácné vinohrady a polorozbořený vinný sklep znamenají slibný začátek. Z ruin hodlá vytvořit nové vinařství a pokračovat tak v rodinné tradici.

Ne všichni sdílejí její nadšení. Violu čekají předsudky a překážky, boj s lidskou zákeřností jí dává pořádně zabrat.

Ve vzduchu lítají emoce: skutečná přátelství, žhavá erotická vzplanutí, ale i odvrácená tvář lásky.

Ze záhrobí se začne zjevovat duch dědečka se záhadnými vzkazy. A aby toho nebylo málo, chladnokrevný násilník si vyhlédl právě Violu.

Jak velké nebezpečí Viole hrozí? To rozhodně není jediná záhada této knihy

Román nejen pro ženy

Markéta Harasimová, foto: archiv autorky

Napínavý příběh Markéty Harasimové je plný vášní a nečekaných zvratů. Knihy autorky, mezi které patří Sametová kůže (aktuálně vzniká scénář k celovečernímu filmu), Pouta z pavučin, Vražedná vášeň nebo třeba Mrazivé hry, čtou převážně ženy. Právě tyto tituly začínají zajímat i muže a Poháry touhy nejsou výjimkou. Třináctý titul je – kromě obvyklých žánrových linií této spisovatelky: detektivní a erotické – prošpikován duchařskou linií, která přidává k příjemnému napětí ještě mystično.

Nutnost degustovat

Pokud si ke knížkám sedáte se sklenkou vína, tentokrát pro vás bude nutností. Čtení Pohárů touhy totiž vyvolává kromě dalšího a dalšího hltání písmenek i chutě na dobré vínko. Když čtete o krásném prostředí plném inspirace, popadá vás neuvěřitelné nutkání vzít si lahev a nějakou tu lahodnou sklenku vypít.

Poháry touhy vydalo v roce 2017 Nakladatelství MAHA.

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: