usinacky-obalBára Vaculíková je nejen dcerou Petry Černocké, ale je i známá z ženského uskupení (a cappella) Yellow Sisters. Obě dámy natočily tradiční ukolébavky a daly jim nový kabátek. Kromě deseti známých textů najdeme na CD dvě autorské písně Petry Černocké a jednu exotickou ze západoafrické Gambie. Nové CD dostalo název Usínáčky.

„Mám radost, že jsme se s mámou mohly hudebně protnout a vážím si toho, že mi dala volnou ruku v tom, jak písničky pojmout. Testovaly jsme je průběžně na naší dceři a vnučce Coco, která si je k naší velké radosti pořád zpívá. Naším cílem bylo navodit dětem i jejich rodičům příjemnou usínací atmosféru, přiblížit lidovou tvorbu dnešku a podívat se na ni z trochu jiného úhlu,“ vysvětluje záměr, který natáčení CD předznamenal, Bára Vaculíková.

Album 1. října pokřtily Saskia Burešová, Marie Tomsová a Heidi Janků a posluchači si ho budou moci poslechnout naživo v sobotu 4.10. 2014 v 11 hodin na veletrhu hraček For Toys v Praze Letňanech. Také se bude konat autogramiáda a krátce tu vystoupí s dětským programem i vokální seskupení Yellow Sisters.

Na albu se aranžérsky podíleli Bára Vaculíková, producent Aleš Hyvnar a brněnský kytarista Luciano Mayaci. Aranže s tvůrci konzultoval Zdenek Merta. Na obal zpěvačky nafotil renomovaný fotograf Tomáš Třeštík, půvabnou grafiku připravila Iveta Kratochvílova (i.skicak).

Usínáčky obsahují: Černé oči jděte spát, Dobrú noc, má milá, Hajej můj andílku, Halí belí, Letěla bělounká holubička, Páslo dievča pávy, Spi děťátko, spi; Princi můj malinký spi, Spi mé milé poupě, Spinkej Aničko spinkej, Spinkej spinkej, Zapadá sluníčko

Zdroj: www.usinacky.com

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: