Už šestý ročník Prague Coffee Festivalu se bude konat o víkendu 14. a 15. října 2017 v nově otevřeném prostoru Kampus Hybernská v Praze. Největší festival kávy nabídne 42 pražíren, ochutnávky, workshopy i soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy. I letos mohou návštěvníci festivalu očekávat bohatý festivalový program, ve kterém nebude chybět především výborná káva z různých koutů světa, prezentace 42 tuzemských i zahraničních pražíren a 16 kaváren, ale také profesionální degustace kávy, tzv. cuppingy, nebo oblíbený milk battle – soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy.

Foto: archiv festivalu

Během Prague Coffee Festivalu 2017 se bude konat řada workshopů, při kterých si zájemci například procvičí senzorické dovednosti, vyzkouší různé metody přípravy kávy v domácích podmínkách nebo se naučí základy latte artu. Po oba festivalové dny čekají na návštěvníky přednášky českých kávových odborníků i zahraničních hostů.

Mezi nejvýznamnější z nich patří:

  • Ida Steen, vědkyně kávové akademie CoffeeMind a doktorandka na Kodaňské univerzitě. Prozradí, jak vycvičit svůj mozek a zdokonalit senzorické schopnosti.
  • Gwilym Davies, mezinárodně uznávaný porotce kávových soutěží a školitel. Objasní poměry při extrakci kávy.
  • Daniel Kolský, předseda správní rady Coffee Embassy a zakladatel festivalu. Představí projekt české kávové farmy v Nikaragui.
  • Josef Opatrný, vedoucí Střediska ibero-amerických studií při FFUK. Bude přednášet na téma historie pěstování kávy v Americe. Kdy a jak se kávovníky do Ameriky dostaly a co se s kávou dělo dál?
  • Jáchym Růžička, kávový školitel pořádajícího spolku Coffee Embassy. Přiblíží základy o kávě.

Kromě přednášek si účastníci festivalu budou moci poslechnout také diskuze kávových profesionálů a zástupců pražíren, které se budou zabývat následujícími tématy:

  • Jak přistupovat k přestavbě kavárny.
  • Jak se daří mikropražírnám v ČR.
  • Jak minimalizovat a zpracovávat odpad v kavárnách.
  • Ekonomicko-sociální pohled na kávový svět.

Na workshopy a cuppingy je třeba se předem zaregistrovat. Celkový počet vstupenek je z kapacitních důvodu omezen.

Foto: archiv festivalu

Celý festival se odehraje v dlouhá léta opuštěnému bloku zajímavě členěných budov s jedinečným nádvořím v centru města, který před pár měsíci dostala do správy Karlova Univerzita, která z něj v úzké spolupráci se studenty vytváří multifunkční prostor nejen pro studentské aktivity,“ řekl k novému místu konání na adrese Hybernská 4 František Pfann, hlavní produkční festivalu.

Kromě kávy bude na festivalu na návštěvníky čekat také pestrá nabídka občerstvení sahající od sladkých pekárenských produktů a zákusků všech chutí přes domácí polévky až po burgery nebo speciality jako čínské knedlíčky dim sum.
O správnou hudební kulisu se během festivalu postará dvojice DJ Orisha & DJ Pocoloco z uskupení Cabaret Manana nebo DJ Idefix. Na sobotu 14. října je pro všechny návštěvníky festivalu připraven večírek v Café Jedna ve Veletržním paláci.
Vstupenky na festival se dají koupit elektronicky na webu coffeefest.cz. Cena jednodenní vstupenky je 290 Kč a zahrnuje „kolik kdo vypije“ kávy na festivalu a současně umožňuje zúčastnit se přednášek, workshopů i cuppingů.

1. října na Mezinárodní den kávy, při příležitosti konání 6. ročníku Prague Coffee Festivalu, byl zahájen předprodej již 5. vydání Knihy kaváren, která své majitele zavede na 43. míst provoněných kávou z celé České republiky nejen na papíře, ale také vybídne k jejich návštěvě. Zakoupením knihy totiž získáte v každé z prezentovaných kaváren jeden kávový nápoj zdarma. Konkrétně se jedná o místa v Praze (18 kaváren), Brně (3 kavárny) a Olomouci (3 kavárny). Knihu se také dá pořídit na Coffee Embassy za 370 Kč.

Prague Coffee Festival je naším největším kávovým festivalem. Událost je pořádána za finanční podpory hlavního města Prahy spolkem Coffee Embassy, jehož cílem je rozvoj a propagace kávové kultury.
6. ročník Prague Coffee Festivalu 2017 se koná 14.-15. 10. 2017 od 10:00 do 18:00 hod. na adrese Hybernská 4, Praha 1.

Zdroj: TZ Prague Coffee Festivalu

Share Button

Čtěte také: